חוצה ישראל (יציאה מירושלים - בהסעה)
אל חוף ומדבר, שפלה והר
יציאה מירושלים | שמונה סיורים (אחד בן יומיים, תשלום הלינה בנפרד) | בימי שלישי מדי חודש | 19:00-7:00
מועד הפתיחה: 25.10.22, ל' בתשרי תשפ"ג
רכז הקורס: דב נוטקביץ
רמת קושי: נמוכה
*המחיר המצוין כולל 5% הנחה להרשמה מוקדמת - עד יום חמישי, 4.8.22, ז' באב תשפ"ב. לאחר מכן ישוב המחיר המלא: 1,750 ש"ח.
יום שלישי, ל' בתשרי, 25.10
אלפי שנות היסטוריה בחולות – אשקלון וניצנים
בפארק הלאומי באשקלון, כשהים ברקע, נגלה שרידים מרשימים של אלפי שנות בנייה וחיים, נבקר בחצר הסרקופגים במרכז אפרידר ונמשיך ל"ארמון" בניצנים ולאנדרטת האישה הלוחמת, שם נשמע על עמידת היישוב ועל אנשיו במלחמת העצמאות.
מדריכה: אפרת נתן
יום שלישי, כ"ח בחשוון, 22.11
יפו פורצת חומות
במאה ה-19 הפכה יפו למוקד משיכה ליזמים, לנוסעים הרפתקנים, לרעיונות משיחיים ולאינטרסים פוליטיים. נצא בעקבות השינויים המרתקים שעברה העיר ונדון בשאלה מתי ולמה ירדה מגדולתה. מהעיר העתיקה נצא לכיוון דרום העיר ולסיפורן של שכונות עג'מי וג'בליה מיום הקמתן ועד לרקמה האנושית העדינה שלהן היום.
מדריכה: מיכל ששון־ביבי
יום שלישי, ג' בטבת, 27.12
חיים בים המוות – עינות צוקים, עין גדי, סדום
בשמורה החבויה בעינות צוקים ונראה איך מתמודדים הצומח והחי עם המליחות ועם נסיגת הים, נמשיך לבית הכנסת של עין גדי ולשכונה שנחשפה בקרבתו ונגלה את סוד הקריה, ובמרכז המבקרים החדש בסדום נשמע על חזון אדיר שצמח במקום הנמוך ביותר.
מדריכה: אפרת נתן
יום שלישי, ב' בשבט, 24.1
מחורבת עמודים לשער הגיא
בסביבות עמק איילון נספר על הדרכים העוברות בו ועל הקרבות שהתחוללו לאורכן. נבקר באמאוס ונעמוד על חשיבותה לנצרות ובאום אל עומדן נבחן את שאלת מיקומה של מודיעין ההיסטורית. נסיים באתר המורשת "שער הגיא" ונחווה את השיירות לירושלים בדרך אינטראקטיבית ומרגשת.
מדריכה: נילי פרי
יום שלישי, ל' בשבט, 21.2
כשהדרום אדום – צפון־מערב הנגב
בין מרבדי הכלניות של צפון מערב הנגב נכיר פרויקטים יחודיים אז והיום, נצפה אל גבול הרצועה ונכיר את אתגרי ההתיישבות אז והיום. נטייל באזור בתרונות בארי, נחאביר ומפעל הגופרית, נבקר במפעל ה"מנקאי" לגידול עדשות מים.
מדריכה: עדנה אשד
ימים שלישי, כ"א באדר, 14.3 - רביעי כ"ב באדר, 15.3
קמפוס יומיים: היסטוריה וגבולות בבקעת כנרות ובאצבע הגליל
יום שלישי, כ"א באדר, 14.3
חקלאות, היסטוריה וגבולות בבקעת כנרות: נסיעה לאורך גדר המערכת, תצפית אגם ירמוכים, האמה הגבוהה, הליכה קצרה במטעי הבננות; סכר דגניה ובית העלמין דגניה, בית הכנסת העתיק במגדלא. כנסיית בכורת פטרוס וסיום בתל מוטילה.
מדריך: אדם שרמן
יום רביעי כ"ב אדר, 15.3
נתמקד בציפורן של אצבע הגליל: בסיפור אנשי השומר שעלו לפאתי צפון והקימו את ביתם, שהיה בסיס להתיישבות באזור ושער חשוב להעפלה היבשתית; בפרשת תל חי, שככל שהופכים בה מגלים נסתרות; בערוצו הזורם של נחל עיון ובמפל התנור. לסיום נעלה לקיבוץ מלכיה ונספר על המקום האסטרטגי, שעבר מיד ליד.
מדריך: ניר קינן
יום שלישי, י"א באייר, 2.5
רמלה, הבירה שקמה מן החולות
רמלה שימשה בירת הארץ 350 שנה והייתה אחת הערים הגדולות בעולם המוסלמי. נבקר במסגד הגדול שנבנה כבזיליקה צלבנית, נשוט בבריכת הקשתות ונטפס על מגדל בן 700 שנה. נמשיך למוזיאון המחודש של רמלה על אוספיו, נראה את החדר שבו לן נפוליאון ונגלה היכן נמצא הציור היחיד בישראל של טיציאן. נשוטט בשוק ובעיר העתיקה ונקנח במוזיאון הפסיפסים בלוד.
מדריך: רון פלד
הסיורים בדרגת קושי נמוכה.
יש להצטייד בנעלי הליכה סגורות, כובע, אוכל ושתייה למהלך הסיור כולו. בסיורים בהם יש כניסה למבני קודש, יש להגיע בלבוש הולם (כתפיים וברכיים מכוסות, ללא לבוש צמוד).
נא להגיע 10 דקות לפני המועד לנקודת המפגש.
קיימת אפשרות לאיסוף בנקודות מוגדרות על ציר הנסיעה - בתיאום עם רכז/ת הקורס בלבד.
צילום: Ehud karov, ויקיפדיה