פה ושם בארץ ישראל (יציאה מחיפה - בהסעה)
אל אתרים, אל אנשים ואל צבעים ברחבי הארץ
יציאה מחיפה | שמונה סיורים (אחד בן יומיים, תשלום הלינה בנפרד) | ימי רביעי מדי חודש | 19:00-7:00
מועד הפתיחה: 26.10.22, א' בחשוון תשפ"ב
רכז הקורס: דב נוטקביץ
דרגת קושי: נמוכה
יום רביעי, א' בחשוון, 26.10
עתלית - אתרים ופרשיות סביב לה
נבקר בניר עציון ונספר על מייסדיו, נצפה אל הכפר עין חוד, ניגע בפרשת ה'נוכחים-נפקדים' וביחסים בין היישובים ונמשיך לפרשת לזרוביץ-קירז'נר. נצא למסלול רגלי קצר בשמורת קרתא, נצפה על מבצר עתלית ונדון בשמות האתרים ובזיהויים, נבקר בבית הקברות הצלבני ונעסוק בפרשת מרדכי שוורץ. נמשיך למושבה עתלית ולסיפורי המייסדים, ונסיים בשרידי הכפר שייח' בוריק ובגן הפסלים בעין כרמל.
מדריך: ד"ר שי רוזן
יום רביעי, כ"ט בחשוון, 23.11
לוד - הפרדס של עקיבא, הפתעות וסיפורים
נכיר את הספסל של הנרייטה סאלד, כנסיית ג'ורג' הקדוש, גשר בייברס, בית הכנסת בושאייף במושב זיתן והימים הסוערים של יולי 1948. נפגוש את הפסיפס היפה ביותר באזורנו, חאן 'מתוק' וגת משוכללת, מוזיאון עם פריטי יודאיקה נדירים – וגם תושבים, שיספרו על החיים המורכבים כיום.
מדריך: גיא אביבי
יום רביעי, כ' בכסלו, 14.12
בארץ המכבים – עמק איילון
עמק איילון על שלל נופיו ואתריו, מיהושע בן נון ועד תש"ח: תל גזר והיסטוריה בת אלפי שנים, משמעות אמאוס לנצרות ומפגש עם קהילה מיוחדת המתגוררת במקום, אום אל עומדאן וחידת מודיעין הקדומה, בית כנסת שהובא מהגולה ועוד אתרי טבע ומורשת סביב מודיעין.
מדריכה: אפרת נתן
יום רביעי, כ"ה בטבת, 18.1
חוגגים בנהר הירדן – אתר הטבילה
נבקר ב'קסר אל יהוד', בחג האפיפניה (ההתגלות) על גדות הירדן. נמשיך לביקור במנזר דיר חג'לה, לתצפיות ולמפגשים עם אנשי הבקעה.
מדריכה: אפרת נתן
יום רביעי, כ"ד בשבט, 15.2
ללכת חרש על המים - כנרת של סודות
נפתח בקיבוץ אלונים בסיפורם של לוחמי המחלקה הערבית של הפלמ״ח, נמשיך אל מגדל – מושבתם של לוחמים חשאיים, ונבקר בנחלת הזיתים והבזלת של פנחס ג׳ינו ובנו יוסי 'הלוחם הבודד'. נכיר סוכנים שפעלו נגד בני עמם ואת חלוצי המודיעין ביישוב היהודי לגדות האגם, ונסיים בבית תמרה בטבחה.
מדריך: אבי משה סגל
יום שלישי, כ"א באדר, 14.3 - יום רביעי, כ"א באדר, 15.3
קמפוס יומיים: מעורב ירושלמי
יום שלישי, כ"א באדר, 14.3.23
מעורב ירושלמי – נפתח בהיכל הזיכרון בהר הרצל ואתר ההנצחה ליהדות אתיופיה; נמשיך לאתרים נוצריים בדרום העיר: מתחם 'טנטור', מנזר מר אליאס ושרידי ה'קתיסמה'; ונסיים במפגש עם נזירה במנזר סנט קלייר.
מדריך: דב נוטקביץ
יום רביעי, כ"א באדר, 15.3.23
שוק של תרבות - סביב לשוק מחנה יהודה פועלים מגוון מוסדות אמנות ותרבות ירושלמים ייחודיים: נבקר במרכז ביתא, בנגריה הקהילתית של "מוסללה", בבית התפילה הנוצרי במרכז כלל, בגג של מוסללה, בהוסטל אברהם ובבית האמנים, ונסיים בקבר האדמו"ר מגור.
מדריכה: אסתר סעד
יום רביעי, כ"ח בניסן, 19.4
רמלה, הבירה שקמה מן החולות
רמלה שימשה בירת הארץ 350 שנה והיתה אחת הערים הגדולות בעולם המוסלמי. נבקר במסגד הגדול שנבנה כבזיליקה צלבנית, נשוט בבריכת הקשתות ונטפס על מגדל בן 700 שנה. נמשיך למוזיאון המחודש של רמלה, נראה את החדר שבו לן נפוליאון, נגלה היכן נמצא הציור היחיד בישראל של טיציאן, ונשוטט בשוק הססגוני ובעיר העתיקה.
מדריך: רון פלד
הסיורים בדרגת קושי נמוכה.
יש להצטייד בנעלי הליכה סגורות, כובע, אוכל ושתייה למהלך הסיור כולו. בסיורים בהם יש כניסה למבני קודש, יש להגיע בלבוש הולם (כתפיים וברכיים מכוסות, ללא לבוש צמוד).
נא להגיע 10 דקות לפני המועד לנקודת המפגש.
קיימת אפשרות לאיסוף בנקודות מוגדרות על ציר הנסיעה - בתיאום עם רכז/ת הקורס בלבד.
צילום: מוטי בן ארי, יד בן־צבי